'Jekyll and Hyde' av gründernes verden

Jeg vet ikke helt når det skjedde eller hvordan, men plutselig en dag var det nerden som var den som endret definisjonen på kulhet.
Minela Gujic

Plutselig ble nerden den glorifiserte gründeren som endret måten vi jobber på, tenker på, og ikke minst måten samfunnet er bygget på og mest av alt måten vi lever livet på. Hva ville samfunnet vært uten mobilteknologi og apper?

Hvordan ville livet til dagens ungdom vært uten Snapchat og vlogging? Det var nerden og gründeren jeg så gjøre yoga øvelser midt i åpent landskap, det var samme nerden jeg så med fjorten forskjellige tesorter og japansk tekanne på pulten, og det var til slutt den samme gruppen mennesker som gjorde at arbeidslivet begynte å tenke annerledes. Har det virkelig noe å si når folk er på jobb eller hvor de jobber fra, så lenge resultatene er til stede? Vi begynte å samarbeid på nye måter og kreativiteten ble langt større, og arbeidet langt mer effektivt.

A4

Gründerens verden og livet i ett startup skrives det mye om. Veldig mye. Kanskje nettopp på grunn av denne mystikken, eller den vanlige borgers beundring og undring over disse menneskene som tilsynelatende lever livet utenfor alle tenkelige A4 ruter.

Hva kreves det å være en gründer? Hva må en lære å leve med, og hva må en gründer ofre? Den ene siden vil argumentere for usikker lønn, at du ikke nødvendigvis vil få en ledende rolle selv i et startup, at den overveldende andelen startups faktisk går ut av markedet med halen mellom beina, at det krever en enorm mengde arbeid og ofring av fritid, venner og familie, at livet som startup er kaotisk og.. ja listen er lang. Endrer en perspektiv, kan en argumentere for at ja, det krever mye, men livet som gründer byr også på mye mer ansvar, muligheten til å påvirke og skape, læring og spesielt læring i å feile og prøve på nytt, muligheten til å være i et innovativt miljø, og ikke minst muligheten til å påvirke utviklingen av samfunnet og enkeltindividet levemåte.

"Et vellykket startup skapes ikke av ni til fire, helger og ferier fri, full lønn og goder.

Selv Jonas Gahr Støre ble litt forvirret når det kom til hva som kreves av gründere, og hva som er nødvendig for å skape et vellykket startup da han avlyste besøket til lanseringsfesten for Gobi på bakgrunn av altfor lange arbeidstimer og lav lønn.

Et vellykket startup skapes ikke av ni til fire, helger og ferier fri, full lønn og goder. Det skapes av ildsjeler med en enorm arbeidsmoral som drives av lidenskap og troen på det de gjør. Fritid og jobbskille er et ikke-tema når du brenner for det du driver med.

Minela Gujic
Del